Peter Ralston

Peter Ralston (Cheng Hsin) is de grondlegger van Cheng Hsin. Als leraar en auteur is hij een van de belangrijkste vernieuwers binnen zowel de wereld van de interne martial arts als die van bewustwording en zen. In 1978 maakte Peter Ralston naam door als eerste niet-aziaat het Full Contact Martial Arts World Tournament in Taiwan te winnen. Sinds 1990 komt hij jaarlijks naar Nederland voor het Holland Cheng Hsin Camp met:
● Cheng Hsin Martials Arts Workshops
● Cheng Hsin Consciousness Workshops

Kevin Magee

Kevin Magee (Cheng Hsin) begon zijn training in de vechtkunsten in 1988 in Belfast met Karate en Judo voor hij in 1990 op Aikido overstapte. Hij vertrok in 1994 naar Japan om daar Aikido te studeren onder Morihiro Saito sensei (9de Dan). Zes jaar trainde Kevin intensief onder Saito sensei en hij verliet Japan in het bezit van een vierde Dan. Nadat hij het boek “Cheng Hsin; the Principles of Effortless Power” had gelezen volgde Kevin in 1997 een workshop met de schrijver Peter Ralston, wiens vaardigheid en lessen zijn beleving van de martial arts volledig transformeerden. Enkele jaren later besloot Kevin om zich volledig op Cheng Hsin te richten. Kevin heeft vele workshops, trainingen en retraites bij Peter Ralston gevolgd, waaronder vier Apprentice programma’s en een Consciousness programma van ieder zeven maanden. Kevin woont in het Verenigd Koninkrijk van waaruit hij Cheng Hsin lessen en workshops geeft in Europa. Kevin is een terugkerende gasttrainer voor diverse Cheng Hsin workshops bij Cheng Hsin Nijmegen. Hij leidt onder meer de jaarlijkse drie-daagse Contemplation & Enlghtenment Intensive.
● Contemplation & Enlightenment Intensive

Brendan Lea

Brendan Lea (Cheng Hsin) ontmoette Peter Ralston voor het eerst op zeventien jarige leeftijd bij een driedaagse workshop in Rochester, NY. Al snel committeerde hij zich volledig aan de studie van Cheng Hsin en verhuisde naar Texas. Hij volgde vele workshops en retraites bij Peter Ralston. Hij nam deel aan alle Apprentice en Consciousness programma’s van zeven maanden die in Texas zijn gehouden. Brendan assisteert Peter Ralston bij zijn retraites en workshops in Texas. Sinds enkele jaren geeft hij Cheng Hsin workshops in de USA, Europa en Azië. Brendan gaf in 2018 zijn eerste workshop in Nijmegen.
● Cheng Hsin Martial Arts Weekend

Imre Thormann

Imre Thormann (Butoh & Noguchi Taiso) is geboren in 1966 in Bern. Na een onsuccesvolle punkband-carrière studeerde hij Aikido, Kung fu, Tai Chi Chuan en Taekwondo. Nadat hij in 1990 zijn opleiding in de F.M. Alexander techniek had afgerond verhuisde hij naar Tokyo om intensief lessen te volgen bij Kazuo Ohno, de mede-grondlegger van Butoh, en bij Michizou Noguchi. Sinds 1993 speelde hij vele solo Butoh solovoorstellingen en trad hij op bij Butoh festivals in Europa en Japan. In 2002 opende hij zijn eigen Butoh School in Tokyo met de naam “Bodygarage”. Enkele jaren later verhuisde hij eerst naar Berlijn om zich vervolgens in een afgelegen dorpje in Zuid-Frankrijk te vestigen, waar hij leeft, danst en onderwijst. In 2009 gaf Imre Thormann zijn eerste Butoh en Noguchi Taiso workshops in Nijmegen. Hij is sindsdien en regelmatig terugkerend gasttrainer. Zijn benadering, ervaring en manier van werken is aansprekend en inspirerend voor mensen uit de wereld van bv. tai chi, aikido, dans, performance, acteren, yoga, lichaamswerk en therapie.
● Butoh & Nugochi Taiso workshop