Wat is mindfulness coaching?

Individuele coaching of therapie met mindfulness is een lichaam- en ervaringsgerichte werkvorm. Het betekent dat we niet alleen met elkaar in gesprek zijn. We werken met fysieke en mentale oefeningen als een middel om je meer zicht te bieden op je patronen in gedrag en interactie. Maar ook om je te laten leren door te doen, voelen en ervaren. Zo kom je tot concrete veranderingen in gedrag en mindset. Mindfulness coaching is een uiterst effectieve methode voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het helpt particulieren en professionals om ontspanning, aandacht, gevoel en bewustzijn in body en mind te vinden. De coaching en therapie wordt gegeven door Rob van Ham in Nijmegen.

mindfulness coaching

Waarbij wordt mindfulness coaching of therapie ingezet?

Individuele zen mindfulness coaching of therapie is een uitstekende methode om:

 • te leren ontspannen, kalm en aanwezig te zijn
 • meer in het hier en nu te blijven
 • zelfwaardering en zelfvertrouwen op te bouwen
 • je meer bewust te worden van je lichaam, je denken, je voelen, je waarnemen, je doen en handelen
 • te leren minder reactief te zijn
 • effectiever met barrières, tegenslagen, beperkende gedachten en overtuigingen om te gaan

 • te leren vanuit nieuwe perspectieven te ervaren
 • mentale creativiteit en effectiviteit te ontwikkelen
 • aandacht en concentratie te verbeteren
 • zonder oordeel te leren luisteren
 • effectiever en helderder te communiceren
 • vanuit verbinding te leren communiceren
 • meer persoonlijke integriteit en authenticiteit te ontwikkelen

Hoe werkt bokstherapie of -coaching?

In de coaching met zen mindfulness leer je letterlijk stil te staan bij je patronen in houding, beweging, gedrag, emoties en gedachten. Je leert ze helderder en vanuit nieuwe perspectieven te ervaren. Door oefeningen in ontspanning, aandacht, ademhaling, communicatie, contemplatie en meditatie leer je hoe je meer integriteit, authenticiteit, verbinding en effectiviteit kunt brengen in je communicatie, interactie en relaties. Voor zencoaching hoef je geen ervaring met zenmeditatie te hebben.

Door wie?

Alle individuele coaching en therapie wordt gegeven door Rob van Ham. Hij is hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen en heeft tientallen jaren ervaring in bewustwording, bewegingsleer en vechtkunsten. Daarnaast werkt hij vijftien jaar als zelfstandig coach en trainer voor professionals in sport, performance en leiderschap. Hierin bundelt hij zijn expertise in Cheng Hsin met zijn ervaring als manager, consultant en onderzoeker binnen het hoger onderwijs en de commerciële dienstverlening.

Het faciliteren van anderen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei is mijn passie. Ik werk daarbij intuïtief, luisterend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in lezen van lichaamstaal en het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen.

Hoe verder?

Neem contact op voor een telefonische afspraak. Dan bespreken we je vraag en de best passende werkvorm(en). Vervolgens maken we onze eerste afspraak. Een gemiddeld traject bestaat uit vier tot acht sessies.

De tarieven voor een sessie van 1 uur:

Coaching particulieren: € 90 (incl. BTW)

Coaching via werkgever: € 135 (excl. BTW)

Leiderschapscoaching: € 165 (excl. BTW)

Deze vorm van coaching en therapie wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Rob van Ham biedt individuele coaching en therapie op meerdere locaties in het Rijk van Nijmegen. De locatie is mede afhankelijk van de gekozen werkvorm en wordt bij de intake bepaald. Incompany coaching is eveneens mogelijk.

Onze werkvormen voor coaching en therapie

Binnen de coaching- en therapiesessies zetten we verschillende werkvormen in. Het zijn lichaam- en ervaringsgerichte werkvormen. Hierbij ontstaan inzichten en veranderingen in gedrag en mindset vooral door te doen en ervaren. Binnen één traject worden vaak verschillende werkvormen ingezet.