Wat is the Art of Effortless Power?

Cheng Hsin Tui Shou (pushing hands) wordt ook wel the Art of Effortless Power genoemd. Het is een interne vechtkunst met wortels in Tai Chi Chuan, Aikido, Judo, Jiujitsu, Hsing I en Pa Kua. Deze interne vechtkunst werd in de jaren ’70 ontwikkeld door Peter Ralston. In 1978 werd hij wereldkampioen bij het Full Contact Martial Arts Tournament in Taiwan.

Ben je nieuwsgierig naar onze wekelijkse lessen the Art of Effortless Power in Nijmegen? Kom dan nu kennismaken met onze groepslessen in een gratis proefmaand!

tai chi nijmegen pushing hands

Art of Effortless Power

The Art of Effortless Power is een dynamische kunst met veel spel-, oefen- en sparringsvormen. Het omvat ook een groot aantal ‘martiale’ technieken, zoals worpen, grepen, klemmen, uproots en projecties. Centraal staan de skills en principes van Effectieve Interactie, Zen Body Being en Effortless Power met een volledig ontspannen, niet-reactieve vorm van krachtgebruik en interactie. Het is de kunst van het leren niet-vechten. Waarbij we zoeken naar moeiteloze effectiviteit. Niet op basis van weerstand, reactiviteit of dwang. Maar juist door te accepteren, meebewegen en in contact te blijven met de ander.

“When I began putting together Cheng Hsin T’ui Shou, I wanted to create an art based on fundamental observations of physics, perception, intent, impulse, and energy — an art that gears itself to meet any situation because it is founded on understanding the principles in which interaction takes place. I wanted an art that is adaptable and well-designed, forged through training and techniques but designed to teach something beyond the form. Cheng Hsin T’ui Shou is such an art.”

Peter Ralston

art of effortless power aikido pushing hands nijmegen

Een vechtkunst voor persoonlijke groei!

Cheng Hsin heeft een unieke benadering. We gebruiken we de vechtkunsten als instrument voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Door de fysieke interactie krijg je namelijk zeer directe feedback op je gedrag, mindset, emoties, reacties en impulsen. Binnen het vechten is wat we doen vaak reactief en impulsief. Dat maakt het ook minder effectief. In onze lessen en workshops hoe je kalm, ontspannen, aanwezig en in contact kunt blijven. Ook als de druk groter wordt. Daarmee ontwikkel je effectieve vaardigheden. Deze vaardigheden kun je binnen iedere interactie en relatie in je leven toepassen.

pushing hands aikido art of effortless power

In een leuke, leerzame en respectvolle sfeer

We bieden wekelijkse lessen in kleine groepen (max 12 personen). Fysieke kracht speelt in onze benadering nauwelijks een rol. Dat maakt de lessen gelijkwaardiger voor iedereen, vrouwen en mannen. Bovendien kun je zo ook als 40+er veilig en met plezier deelnemen. Daarnaast zijn de trainingen zeer geschikt voor beoefenaren van andere vechtkunsten die hun skills en technieken willen verbeteren. We beoefenen deze sport op een judomat. Tijdens de lessen wordt ook gevallen en gerold. Nieuwe deelnemers krijgen rustig de tijd om hieraan te wennen en er meer bedreven in te raken.

De trainer

De wekelijkse lessen in the Art of Effortless Power worden gegeven door Rob van Ham. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in deze unieke vechtkunst. Daarnaast vormt het een belangrijke basis voor zijn individuele lichaam- en ervaringsgerichte coaching en therapie. Tot slot zet hij de principes en vaardigheden van deze vechtkunst ook in bij zijn bedrijfsworkshops met Tai Chi en Aikido als metafoor voor samenwerking, conflicthantering en leiderschap.

aikido nijmegen art of effortless power

We bieden:

Wekelijkse lessen in the Art of Effortless Power op dinsdag- en donderdagavond. Nu GRATIS PROEFMAAND! Locatie: Dojo, Fagelstraat 1, 6524 CD Nijmegen


Alleen of in een kleine groep je skills in effectieve interactie en effortless power versterken.


Art of Effortless Power workshops zijn een vast onderdeel van onze Cheng Hsin martial arts weekenden


Workshops voor teams en organisaties met Tai Chi en Aikido als metafoor voor communicatie, weerbaarheid, stresshantering en leiderschap


Coaching met Tai Chi en Aikido helpt je je weerbaarheid, zelfvertrouwen, aanwezigheid, openheid en effectiviteit in communicatie, interactie en leiderschap te versterken