Tai Chi Chuan of Taijiquan is een oude Chinese vechtkunst en bewegingsleer die gebaseerd is op Daoïstische principes als “het zachte dat het harde overwint” en “ het handelen, zonder te doen” (Wu Wei). De langzame, aandachtsvolle bewegingen van Tai Chi versterken je lichaamsbewustzijn. Het is een vorm van meditatie of mindfulness in beweging met een positieve werking op je gezondheid en vitaliteit. Onze lessen en workshops zijn geschikt voor zowel beginners als zeer ervaren Tai Chi beoefenaren en leraren die zich werkelijk willen verdiepen in Tai Chi Chuan als vecht-, bewegings- en bewustwordingskunst.

Tai Chi vormen en pushing hands

In onze lessen en workshops werken we met de volgende Tai Chi vormen:

Tai Chi Chuan mini set (24 bewegingen) voor beginners

Tai Chi Chuan vorm (64 bewegingen) voor gevorderden

Tai Chi Zwaard vorm (solo en partnervorm) voor gevorderden

Pa Sik Bo vorm (voetenwerk vorm) voor gevorderden

San Shou vorm (een tweepersoons partnervorm) voor gevorderden

Bij het leren van de Tai Chi vormen ligt het accent op het verbeteren van je gevoel voor houding, beweging en handeling. De principes van Zen Body Being (ontspannen, aarden, als één geheel en vanuit je centrum bewegen) staan hierbij centraal. Pushing Hands is een vast onderdeel van onze Tai Chi trainingen. Deze licht fysieke partneroefeningen zijn gericht op het steeds beter ontspannen, voelen, accepteren, meebewegen, volgen en overnemen van de kracht en intentie van de ander. In Pushing Hands oefenen we de principes van Effortless Power en skills van Effectieve Interactie.

Onze lessen, workshops, coaching en bedrijfsworkshops in Tai Chi Chuan worden gegeven door Rob van Ham, met uitzondering van de Tai Chi les op vrijdagavond. Deze wordt verzorgd door Eugene Meijs. Beiden hebben meer dan dertig jaar ervaring in Tai Chi Chuan.

Wat we bieden:

Wekelijkse lessen in Tai Chi Chuan op dinsdag- en vrijdagavond. Locatie: Maitri, Broerdijk 35, Nijmegen


Geef je beoefening van Tai Chi Chuan een flinke boost met een 1 op 1 of kleine groepsles


Tai Chi workshops zijn een vast onderdeel van onze Cheng Hsin martial arts weekenden


Workshops voor teams en organisaties met Tai Chi en Aikido als metafoor voor communicatie, weerbaarheid, stresshantering en leiderschap


Coaching met Tai Chi Chuan helpt je je weerbaarheid, zelfvertrouwen, aanwezigheid, openheid en effectiviteit in communicatie, interactie en leiderschap te versterken


Kijk op onze website onder bronnen voor een overzicht van boeken, dvd’s en artikelen door Peter Ralston’s over de martial arts en het bewustzijnswerk binnen Cheng Hsin.