Wat is de Tai Chi zwaardvorm?

Binnen Cheng Hsin Nijmegen beoefenen we ook de kunst van het zwaardvechten. Het Tai Chi zwaard wordt in het Chinees T’ai Chi Kim/Gim of Taiji Jian genoemd. Tijdens lessen en workshops leer je een complete zwaardvorm, die bestaat uit een serie van circa 30 beweging. Daarnaast beoefenen we ook een korte tweepersoons zwaardvorm. Verder werken we met oefeningen die je helpen het zwaard met veel meer gevoel, ontspanning en vaardigheid te hanteren. En tot slot ontwikkel je in uiteenlopende spel- en sparringsvormen je effectieve vaardigheden in de kunst van het zwaardvechten.

 

Tai Chi zwaarden en veiligheid

 Het Chinese zwaard (kim, gim of jian) is een dubbelsnijdend rechtzwaard dat kan worden gebruikt om te snijden en te steken. Tijdens lessen en workshops werken we met veilige houten en kunststof zwaarden. Deze worden ook gebruikt bij het zwaardvechten. We hebben zwaarden beschikbaar voor nieuwe deelnemers.

 

Ontdek hoe je het zwaard als leermeester kunt gebruiken. Niet door het jouw wil op te leggen en je het met kracht en dwang te hanteren. Je kunt van het zwaard leren door ernaar te luisteren, het te voelen, te volgen en er als één geheel mee te leren bewegen.

 

 Alle lessen en workshops in de Tai Chi Zwaardvorm en het zwaardvechten worden gegeven door Rob van Ham met meer dan dertig jaar ervaring in deze vechtkunst.

Tai Chi Zwaard en zwaardvechten Nijmegen

Wat we bieden:

Wekelijkse lessen in het Tai Chi Zwaard op maandagavond.Nu GRATIS PROEFMAAND! Locatie: Gymzaal Dominicanenstraat, Dominicanenstraat 53, 6521 KA Nijmegen


Alleen of in een kleine groep om je fysieke en mentale conditie te verbeteren