Wat is de Tai Chi zwaardvorm?

 Het zwaard is een van de vele wapens die gebruikt worden binnen Tai Chi Chuan als krijgskunst. In het Chinees wordt dit zwaard T’ai Chi Kim/Gim of Taiji Jian genoemd. Het is een rechtzwaard met twee scherpe zijdes (dubbelsnijdend) en een scherpe punt. Je kunt er zowel mee steken als snijden. In de Tai Chi Zwaardlessen bij Cheng Hsin Nijmegen oefenen we meerdere zwaardvormen, de hantering van het zwaard en het zwaardvechten. 

Ben je nieuwsgierig naar onze wekelijkse Tai Chi Zwaard lessen in Nijmegen? Kom dan nu kennismaken met onze groepslessen in een gratis proefmaand!

“Ontdek hoe je het zwaard als leermeester kunt gebruiken. Niet door het jouw wil op te leggen en je het met kracht en dwang te hanteren. Je kunt van het zwaard leren door ernaar te luisteren, het te voelen, te volgen en er als één geheel mee te leren bewegen.”

Rob van Ham

Tijdens onze lessen en workshops leer je een complete zwaardvorm. Deze vorm bestaat uit een serie van circa 30 bewegingen. Daarnaast beoefenen we ook een korte tweepersoons zwaardvorm en werken we met oefeningen die je helpen het zwaard met veel meer gevoel, ontspanning en vaardigheid te hanteren. Tot slot ontwikkel je in uiteenlopende spel- en sparringsvormen effectieve vaardigheden in de kunst van het zwaardvechten.

Tai Chi Zwaard en zwaardvechten Nijmegen

Het Tai Chi zwaard en veiligheid

 Zoals gezegd kan het zwaard (kim, gim of jian) worden gebruikt om mee te snijden en steken. Tijdens alle lessen en workshops werken we met veilige houten en kunststof zwaarden. Deze worden zowel bij de zwaardvormen als bij het zwaardvechten gebruikt. Voor nieuwe deelnemers hebben we zwaarden beschikbaar.

 Alle lessen en workshops in het Tai Chi Zwaard vorm en het zwaardvechten worden gegeven door Rob van Ham met meer dan dertig jaar ervaring in deze vechtkunst.

Wat we bieden:

Wekelijkse lessen in het Tai Chi Zwaard op maandagavond.Nu GRATIS PROEFMAAND! Locatie: Gymzaal Dominicanenstraat, Dominicanenstraat 53, 6521 KA Nijmegen


Alleen of in een kleine groep om je fysieke en mentale conditie te verbeteren