Cheng Hsin Nijmegen is de eerste Cheng Hsin school buiten de Verenigde Staten en bestaat sinds 1990. In dat jaar gaf Peter Ralston, de grondlegger van Cheng Hsin, zijn eerste workshops in Nederland en Europa. Sinds 2002 is Rob van Ham de hoofdtrainer van Cheng Hsin Nijmegen. Hij wordt in de wekelijkse lessen bijgestaan door de Cheng Hsin trainers Eugene Meijs en Joris van kasteren. De afgelopen decennia zijn we uitgegroeid tot een internationaal trainingscentrum. Naast onze wekelijkse lessen en cursussen organiseren we jaarlijks workshops en retraites met gastdocenten in Nijmegen en en verzorgt Rob van Ham workshops en trainingen bij scholen en evenementen in Europa.

Cheng Hsin community

Cheng Hsin Nijmegen is onderdeel van een wereldwijde Cheng Hsin community. Naast het Cheng Hsin Center van Peter Ralston in Texas (VS) zijn er Cheng Hsin scholen en oefengroepen in Noord- en Zuid Amerika, Europa, Australië en Azië .

Hier enkele links naar groepen in Europa:

Internationale Cheng Hsin Gathering een Europees non-profit trainingsevent.  

Cheng Hsin Deutschland

Cheng Hsin France Grenoble

Cheng Hsin France Mulhouse

Cheng Hsin Sverige

Cheng Hsin Swansea

Bronnen

Voor alle leden van Cheng Hsin Nijmegen en andere geïnteresseerden die zich willen verdiepen in Cheng Hsin als bewustwording, bewegingsleer of vechtkunst. bieden we een overzicht van bronnen. Deze bronnen bestaan uit boeken en dvd’s door Peter Ralston. Daarnaast bieden we een overzicht van artikelen, documenten en toegang tot het Cheng Hsin archief.