Wat is bokstherapie en bokscoaching?

Individuele bokscoaching of therapeutisch boksen is een lichaam- en ervaringsgerichte werkvorm. Dit betekent dat we niet alleen met elkaar in gesprek zijn. We gaan ook samen boksen. Boksen als een middel om je meer zicht te bieden op je patronen in gedrag en interactie. Maar ook om je te laten leren door te doen, voelen en ervaren. Zo kom je tot concrete veranderingen in gedrag en mindset. Bokstherapie of -coaching is een uiterst effectieve methode voor persoonlijke groei en ontwikkeling. De coaching en therapie wordt gegeven door Rob van Ham in Nijmegen.

bokstherapie nijmegen

Waarbij wordt bokstherapie/coaching ingezet?

Individuele coaching of therapie met boksen helpt jongeren en volwassenen bij het:

 • Opbouwen van zelfvertrouwen.
 • Beter voor jezelf leren opkomen.
 • Versterken van weerbaarheid en emotieregulatie.
 • Kwetsbaar durven zijn
 • Leren nemen en geven van ruimte.
 • Herkennen en aangeven van grenzen.
 • Beter leren presteren onder druk.
 • Leren minder in het hoofd en meer in het lichaam te zijn.

 • Leren minder reactief te zijn.
 • Beter leren omgaan met stress of burn-out.
 • Beter feedback leren geven en ontvangen.
 • Onder druk kalm, aanwezig, gefocust en in contact te blijven.
 • Effectiever leren inzetten van communicatievaardigheden, interactie- en leiderschapsrollen.
 • Leren om vanuit afstemming en verbinding te communiceren.
bokstherapie nijmegen bokscoaching

Hoe werkt bokstherapie of -coaching?

Boksen brengt je in beweging. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.  Wat je misschien minder goed onder woorden kunt brengen, wordt tijdens de interactie van het boksen vanzelf zichtbaar. Want je gedrag, emoties en intenties komen tot uiting in je lichaamstaal. Daar staan we samen bij stil. We leggen verbanden met hoe dat in je dagelijks en professionele leven gaat. Zo leer je patronen, impulsen en reacties beter herkennen.

Daarnaast krijg je handvatten voor een gewenste verandering in mindset en gedrag. Daarmee ga je in het boksen concreet aan de slag. Je krijgt ruimte, fysiek en mentaal. Om te oefenen en experimenteren. Zo kan een verandering belichaamd worden. Dat is de kracht van het boksen als ervaringsgerichte werkvorm.

Het is een effectieve methodiek om je persoonlijke weerbaarheid, communicatie en leiderschap te versterken. Voor bokstherapie en -coaching is geen ervaring in het boksen nodig. Uiteraard staat veiligheid altijd voorop.

Door wie?

Alle individuele coaching en therapie wordt gegeven door Rob van Ham. Hij is hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen en heeft tientallen jaren ervaring in bewustwording, bewegingsleer en vechtkunsten. Daarnaast werkt hij vijftien jaar als zelfstandig coach en trainer voor professionals in sport, performance en leiderschap. Hierin bundelt hij zijn expertise in Cheng Hsin met zijn ervaring als manager, consultant en onderzoeker binnen het hoger onderwijs en de commerciële dienstverlening.

Het faciliteren van anderen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei is mijn passie. Ik werk daarbij intuïtief, luisterend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in lezen van lichaamstaal en het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen.

Kijk hieronder voor een korte impressie van een sessie bokstherapie of -coaching met Rob van Ham.

Hoe verder?

Neem contact op voor een telefonische afspraak. Dan bespreken we je vraag en de best passende werkvorm(en). Vervolgens maken we onze eerste afspraak. Een gemiddeld traject bestaat uit vier tot acht sessies.

De tarieven voor een sessie van 1 uur:

Coaching particulieren: € 90 (incl. BTW)

Coaching via werkgever: € 135 (excl. BTW)

Leiderschapscoaching: € 165 (excl. BTW)

Deze vorm van coaching en therapie wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Rob van Ham biedt individuele coaching en therapie op meerdere locaties in het Rijk van Nijmegen. De locatie is mede afhankelijk van de gekozen werkvorm en wordt bij de intake bepaald. Incompany coaching is eveneens mogelijk.

Onze werkvormen voor coaching en therapie

Binnen de coaching- en therapiesessies zetten we verschillende werkvormen in. Het zijn lichaam- en ervaringsgerichte werkvormen. Hierbij ontstaan inzichten en veranderingen in gedrag en mindset vooral door te doen en ervaren. Binnen één traject worden vaak verschillende werkvormen ingezet.