Wat is bokstherapie en -coaching?

Bokscoaching en therapeutisch boksen is een individuele, lichaam- en ervaringsgerichte werkvorm. We zijn daarbij dus niet alleen met elkaar in gesprek. Maar we gaan ook samen boksen. Boksen als middel om je beter zicht te bieden op je patronen in gedrag en interactie. Leren door te doen, te voelen en te ervaren. Het is een uiterst effectieve methode voor persoonlijke groei en ontwikkeling bij zowel particulieren als professionals. De bokstherapie en -coaching wordt gegeven door Rob van Ham in Nijmegen.

bokstherapie nijmegen

Voor wie is het geschikt?

Individuele coaching of therapie met boksen helpt bij het:

 • opbouwen van zelfvertrouwen
 • beter voor jezelf leren opkomen
 • versterken van weerbaarheid en emotieregulatie
 • kwetsbaar durven zijn
 • leren nemen en geven van ruimte
 • herkennen en aangeven van grenzen
 • beter leren presteren onder druk
 • leren minder in het hoofd en meer in het lichaam te zijn

 • leren minder reactief te zijn
 • beter feedback leren geven en ontvangen
 • onder druk kalm, aanwezig, gefocust en in contact te blijven
 • effectiever leren inzetten van communicatievaardigheden, interactie- en leiderschapsrollen
 • leren om vanuit afstemming en verbinding te communiceren
bokstherapie nijmegen bokscoaching

Hoe werkt bokstherapie of -coaching?

Boksen brengt je zowel fysiek, mentaal als emotioneel in beweging.  Onderwerpen die je misschien minder goed onder woorden kunt brengen, komen in de bokssessies vanzelf naar boven. Want binnen de interactie van het boksen, komen je gedrag, houding, emoties en intenties tot uiting in je lichaamstaal. Daar staan we bij stil en we reflecteren erop. Zo leer je je patronen, impulsen en reacties beter herkennen. Uiteraard leggen we ook de verbanden met je gedrag en communicatie in het dagelijks en professionele leven.

Daarnaast bespreken we handvatten die je kunt toepassen voor een verandering in mindset en gedrag. Daarmee ga je in het boksen concreet aan de slag. Je krijgt ruimte om te oefenen en experimenteren. Zo kan een verandering ook daadwerkelijk belichaamd worden. Dat is de kracht van het boksen als ervaringsgerichte leervorm. Een effectieve methodiek om je persoonlijke weerbaarheid, communicatie en leiderschap te versterken. Voor bokstherapie en -coaching is geen ervaring in het boksen nodig. Binnen het boksen Veiligheid staat altijd voorop.

Door wie?

Alle individuele coaching wordt gegeven door Rob van Ham. Hij werkt als zelfstandig coach en trainer voor professionals in sport, performance en leiderschap. Als hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen heeft hij bovendien tientallen jaren ervaring in bewustwording, bewegingsleer en vechtkunsten. Kijk hieronder voor een korte impressie van een bokstherapie of -coaching met Rob van Ham.

Hoe verder?

Neem contact op voor een telefonische afspraak. Dan bespreken we je vraag en de best passende coachingsvorm(en). Vervolgens maken we onze eerste afspraak. Een gemiddeld traject bestaat uit drie tot acht sessies.

De tarieven voor een sessie van 1 uur:

Coaching particulieren: € 90 (incl. BTW)

Coaching via werkgever: € 135 (ex BTW)

Leiderschapscoaching: € 165 (ex BTW)

Rob van Ham biedt individuele bokscoaching op meerdere locaties in het Rijk van Nijmegen. De locatie is mede afhankelijk van de gekozen werkvorm en wordt bij de intake bepaald. Incompany coaching is eveneens mogelijk.