On your way to consciousness, skill and mastery

Cheng Hsin is een studie gericht op bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Daarbij werken we met disciplines variërend van zen contemplatie en zelfonderzoek tot boksen en tai chi chuan. Het is een studie met wortels in zowel oosterse als westerse bewustzijnsstromingen, vechtsporten en krijgskunsten.

De grondlegger van Cheng Hsin is Peter Ralston (USA). Kijk voor meer informatie over Cheng Hsin en Peter Ralston op: www.ChengHsin.com.

bewustwording en persoonlijke ontwikkeling

Hieronder krijg je een overzicht van alle disciplines waarmee we binnen Cheng Hsin Nijmegen aan bewustwording en persoonlijke ontwikkeling werken.

Zen Consciousness

In het bewustzijnswerk van Cheng Hsin leer je jezelf, je ervaringen en je leven door contemplatie en zelfonderzoek zowel beter kennen als transformeren. Daarbij werken we met geleide meditaties, contemplaties, diades, dialogen, lezingen en praktische oefeningen. We benaderen bewustwording niet als een intellectuele of filosofische onderneming of vanuit opgelegde dogma’s. Bewustwording is een persoonlijk en ervaringsgericht onderzoek. Naar onszelf; naar hoe we denken, voelen en waarnemen en welke invloed dit heeft op onze alledaagse ervaring.

Internal Martial Arts

Binnen onze vecht- en krijgskunsten zoeken we moeiteloze effectiviteit en meesterlijke vaardigheid in beweging, actie en interactie. De beoefening van vechtkunsten gaat hierbij hand in hand met persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Door de fysieke interactie krijg je binnen de vechtkunsten directe feedback op je gedrag, mindset, emoties, reacties en impulsen. Wanneer je leert kalm, ontspannen, aanwezig en in contact te blijven, kun je effectieve vaardigheden in interactie gaan ontwikkelen. Deze vaardigheden kun je binnen iedere interactie en relatie in je leven toepassen.

persoonlijke ontwikkeling en bewustwording cheng hsin

Cheng Hsin Skills & Principles

Hoe wil jij je bewustwording en persoonlijke ontwikkeling versterken?

cheng hsin

De Chinese karakters Cheng en Hsin staan kort gezegd voor “True Nature of Being”

Kalligrafie door Rob van Herpt