Boksclinic "Boksen als Metafoor"

Wij geven bedrijfsworkshops, managementtrainingen en teamuitjes met boksen. In deze boksclinics wordt boksen als metafoor voor effectieve communicatie, samenwerking, conflicthantering en leiderschap ingezet. Een boksclinic nodigt uit tot bewustwording en verandering in gedrag en mindset. De perfecte activiteit voor een teambuilding, leiderschapsprogramma, talentontwikkeling, conferentie, heisessie of board meeting.

boksclinic

Thema's voor een boksclinic:

  • Effectief Communiceren onder Druk
  • Teambuilding van Tegen naar Samen Gedrag
  • Presteren onder Druk
  • Weerbaarheid en Conflicthantering
  • Effectief Feedback Geven en Ontvangen
  • Verbindend Leiderschap

Teambuilding = Trustbuilding

 Tijdens een boksclinic kom je samen in beweging en actie. Iedereen leert elkaar op een nieuwe manier kennen. Natuurlijk heb je samen plezier. Maar tegelijk ga je in het boksen ook de confrontatie met elkaar aan. Wat doe je als je tegenover elkaar staat? Durf je elkaar te raken? Durf je geraakt te worden? Kwetsbaar te zijn? Een boksworkshop geeft inzichten, zowel in de eigen, als in elkaars grenzen. Zo wordt het onderling vertrouwen versterkt. En ontstaat de veiligheid en verbinding die nodig is voor effectieve samenwerking binnen het team.

Leadership = Presence and Connection

 Wat doe je als je in het boksen flink onder druk komt te staan? Vluchten, vechten, bevriezen? Wanneer je vanuit primaire gedrags- en interactiepatronen reageert verlies je altijd het contact en de afstemming met de ander. Om wel kalm, open en in contact te blijven is een verandering in mindset en gedrag nodig. Pas dan kun je met je eigen gedrag het gedrag van anderen bewust en positief beïnvloeden. Je blijft in verbinding en aanwezig. Je communicatie en leiderschap is versterkt. Dat is precies wat je in deze boksclinic aan den lijve leert en ondervindt.

boksclinc boksworkshop

Ervaringsgericht leren en embodiment

 In de clinics is het boksen geen doel, maar een middel. Het is in de eerste plaats een werkvorm om te leren over jezelf en elkaar. Binnen de fysieke interactie van het boksen worden gedrag, houding, intenties en patronen namelijk bij iedereen vanzelf zichtbaar. Ze komen tot uitdrukking onze lichaamstaal. Daarmee wordt wat we doen ook makkelijker bespreekbaar. Het levert concrete inzichten en bewustwording op. Zowel voor iedereen persoonlijk als voor het team als geheel.

In de workshop krijgen deelnemers handvatten aangereikt om hun persoonlijke effectiviteit in communicatie, weerbaarheid of leiderschap te versterken. Denk daarbij aan het beter overzicht houden. Initiatief tonen. Grenzen aangeven. Beter afstemmen en contact houden. Spelen met ruimte geven en nemen. Met het boksen als oefenvorm kan iedereen hiermee te experimenteren. Want een verandering in gedrag en mindset gaat niet vanzelf. De kracht van het boksen als werkvorm schuilt in het kunnen voelen en ervaren van een verandering in gedrag.  Dit wordt embodiment of belichaming genoemd. De benadering levert concrete inzichten en duurzame verandering op.

boksclinic workshops teambuilding boksen

Begeleiding

De workshops en trainingen voor bedrijven, groepen en organisaties worden gegeven door Rob van Ham. Hij is hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen en heeft tientallen jaren ervaring in bewustwording, bewegingsleer en vechtkunsten.

Het faciliteren van anderen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei is mijn passie. Ik werk daarbij intuïtief, luisterend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in lezen van lichaamstaal en het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen.

Daarnaast werkt hij als zelfstandig coach en trainer voor professionals in sport, performance en leiderschap. Hierin bundelt hij zijn expertise in Cheng Hsin met zijn ervaring als manager, consultant en onderzoeker binnen het hoger onderwijs en de commerciële dienstverlening.

 

workshops cursussen retraites

Ervaringen

Rob is een trainer die sterk is in het zoeken van de opeenvolging van werkvormen. Door veel te doen en minder te praten wordt afgeweken van vele communicatietrainingen. Dit biedt de mogelijkheid de oefening dieper door te laten werken. Ik heb dit als heel krachtig ervaren!”

Djura Prins, Prins in Communicatie

Tijdens onze teamdag heeft Rob met een collega een workshop Mindful Boksen verzorgd voor onze hele afdeling P&O; bijna 50 collega’s. De afwisseling tussen fysiek bezig zijn en intussen ook wat leren over (je eigen) communicatie maakte het tot een succes, echt een aanrader!

Ellen Ackerman, Senior Adviseur P&O gemeente Nijmegen

Praktisch

Iedere boksclinic wordt in overleg en op maat samengesteld. In de workshops worden theorie, fysieke oefenvormen, reflectie en dialoog met elkaar afgewisseld. Op deze manier wordt de link met de werkpraktijk gewaarborgd. Een boksworkshop kan zelfstandig worden ingezet, maar ook als onderdeel van een meerdaagse training, teamontwikkeling, verandertraject, event, conferentie, vergadering of teamuitje.

Deelname vereist geen bijzondere conditie of ervaring. Een boksworkshop kan zowel in dagelijkse kleding worden gevolgd. Veiligheid voor alle deelnemers staat voorop. Een boksclinic kan binnen en buiten gegeven worden. In overleg is iedere gewenste locatie mogelijk.

Groepsgrootte: 4 – 50+ personen

Duur: 1 uur tot meerdere dagdelen

Neem contact  op voor vragen, om een afspraak te maken of een offerte te ontvangen.