Wat is Boksen?

“The noble art of self defense” is niet alleen een leuke, actieve vechtsport om je conditie, kracht en souplesse te verbeteren. In onze benadering is boksen ook een instrument voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Bij Cheng Hsin Nijmegen ga je aan de slag met je fysieke èn mentale skills. Naast wekelijkse bokslessen bieden we ook personal training met boksen, therapeutische bokscoaching en boksclinics voor bedrijven.

Ben je nieuwsgierig naar onze wekelijkse (kick)bokslessen in Nijmegen? Kom dan nu kennismaken met onze groepslessen in een gratis proefmaand!

boksen nijmegen

The Art of Effortless Striking

In de bokslessen werken we met fysieke oefeningen voor een ontspannen en goede coördinatie in houding en beweging. Met daarbij natuurlijk veel aandacht voor licht en soepel voetenwerk. Zo vind je een optimale combinatie van balans en beweeglijkheid.

Een vast onderdeel binnen de lessen zijn technieken. Denk daarbij aan stoot- en traptechnieken, zoals jab, cross, hook, front of side kick. We letten niet alleen op een correcte uitvoering van de technieken, maar ook op ontspanning, balans en coördinatie. Zodat je leert om gecontroleerd en met impact te raken. Ook oefenen we technieken in het ontwijken van stoten en trappen, zoals dodging en ducking. Hierbij wordt het duidelijk hoe belangrijk een kalme mindset en perceptie is. Veel van deze boksoefeningen doen we in tweetallen.

Raken en niet geraakt worden

Daarnaast werken we met allerlei sparringsvormen. Boksen is de kunst van het raken van de ander, zonder zelf geraakt te worden. Dat is natuurlijk spannend, zeker in het begin. Maar sparren kan ook heel leuk zijn. Vooral wanneer je het meer als spel benadert, dan als gevecht of wedstrijd. Bovendien is het is juist binnen de interactie van het sparren dat je je skills en vaardigheden leert versterken.

We werken met deze principes en skills:

workshop boksen als metafoor

Boksen voor persoonlijke groei!

We hebben een unieke benadering in het boksen. We gebruiken het als instrument voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Door de fysieke interactie krijg je namelijk zeer directe feedback op je gedrag, mindset, emoties, reacties en impulsen. Binnen het vechten is wat we doen vaak reactief en impulsief. Dat maakt het ook minder effectief. In onze lessen leer je hoe je kalm, ontspannen, aanwezig en in contact kunt blijven. In het boksen is een voortdurende Ook als de druk groter wordt. Daarmee ontwikkel je effectieve vaardigheden. Deze vaardigheden kun je binnen iedere interactie en relatie in je leven toepassen.

In een leuke, leerzame en respectvolle sfeer

We bieden wekelijkse bokslessen voor volwassenen (25-55+ jr.) in gemengde groepen met mannen, vrouwen, beginners en gevorderden. Lessen in kleine groepen (max. 12 personen) met aandacht en begeleiding voor iedereen. In onze bokslessen staan plezier en veiligheid op de eerste plaats. Sparren doen we licht, speels en kalm. We houden rekening met elkaars niveau. Als beginner kun je met een gerust gevoel instappen. Het dragen van bokshandschoenen van minimaal 14 oz. en een mondbeschermer is uiteraard voor iedereen verplicht.

De trainer

De wekelijkse bokslessen worden gegeven door Rob van Ham. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in het (kick)boksen.

“Binnen de vechtkunsten is boksen mijn eerste passie. Het is de meest directe vorm van fysieke, maar ook mentale interactie, die je met elkaar kunt aangaan. Dat maakt het natuurlijk spannend en confronterend, maar daarom dus ook uiterst leerzaam.”

  Behalve bokslessen geeft hij ook individuele bokscoaching en therapeutisch boksen. En zet hij het boksen in als metafoor voor teambuilding en leiderschap in bedrijfsworkshops.

boksen kickboksen nijmegen

Wat bieden we met Boksen?

Wekelijkse bokslessen in Nijmegen op dinsdag- en donderdagavond. Nu GRATIS PROEFMAAND! Locatie: Dojo, Fagelstraat 1, 6524 CD Nijmegen

Alleen of in een kleine groep om je fysieke en mentale conditie te verbeteren

Boksworkshops zijn een vast onderdeel van onze Cheng Hsin martial arts weekenden

Workshops voor teams en organisaties met Boksen als Metafoor voor communicatie, weerbaarheid, stresshantering of leiderschap

Coaching en therapie die helpt je weerbaarheid, zelfvertrouwen, aanwezigheid, openheid en effectiviteit in communicatie, interactie en leiderschap te versterken