Drie-daagse retraite met Kevin Magge in Nijmegen

14 t/m 17 april 2022 (Paasweekend)

Een Contemplatie Intensive is enigszins vergelijkbaar met een Zen retraite. Gedurende de hele intensive richt je je als deelnemer op een vraag “Wie ben ik?” met het doel een directe, bewuste ervaring te hebben. In Zen terminologie wordt zo’n doorbraak een verlichting (enlightenment) genoemd   

In deze intensive wordt geen informatie aangereikt, niets om te onthouden, geen formule, niets om te begrijpen. Als deelnemer zal je ongetwijfeld nieuwe inzichten en doorbraken krijgen. Deze komen echter enkel voort uit je eigen werk in contemplatie.

Covid-19 / Corona

De intensive gaat door binnen de dan geldende maatregelen zoals afstand, maskers, testen, reizen en groepsgrootte.

Contemplatie en Communicatie Oefening

Een Contemplatie Intensive is zeer gestructureerd en vraagt de nodige discipline. De feitelijke techniek is echter uiterst eenvoudig en helder. De belangrijkste oefening tijdens deze driedaagse is de Contemplatie en Communicatie Oefening (CCO).

Iedere CCO bestaat uit een periode van 40 minuten, waarin je in tweetallen tegenover elkaar zit. Daarbij neemt één persoon de rol op zich van luisterende partner, en de ander die van contemplerende en communicerende partner. Iedere vijf minuten wordt van rol gewisseld en wordt de luisterende partner de contemplerende en communcerende partner, terwijl de contemplerende en communicerende partner de luisterende rol op zich neemt. Dit gaat gedurende 40 minuten over en weer.

De belangrijkste opgave in een CCO is om steeds weer opnieuw te proberen direct te ervaren wie je bent (andere vragen zijn: Wat is een ander? Wat is leven? Wat ben ik?). Als gevolg van zo’n contemplatie, waarin jij je in het moment opent om jezelf direct te  ervaren, zal iets bij je opkomen – een gedachte, een gevoel, een idee, een sensatie, een herinnering of een andere ervaring zal de ruimte van de openheid opvullen. Of je ervaart op directe wijze wie je bent.

Wat bij jou opkomt – het maakt niet uit wat – wordt gecommuniceerd naar je partner. Je brengt het zo eerlijk en exact mogelijk – zoals het is – over aan de andere persoon. De luisterende partner ontvangt je communicatie zonder commentaar of oordeel, zonder ook maar enige feedback, subtiel noch overdreven. Dit geeft je de vrijheid en ruimte om wat in je opkomt te communiceren, zonder je te bekommeren over de correctheid, hoe goed of slecht het overkomt, of het al dan niet wordt beoordeeld. Wanneer de communicatie heeft plaatsgevonden, tracht je opnieuw te ervaren wie je bent – je contempleert en communiceert wat als gevolg bij je opkomt en je herhaalt dit proces tot je vijf minuten om zijn. Op dat moment klinkt een bel en krijg je de instructie om van rol te wisselen. Dan wordt jij gedurende vijf minuten een niet-oordelende, open, en stille, luisterende partner.

Het programma van een Contemplatie Intensive

De drie dagen van de Contemplatie Intensive beginnen om 6 uur in de ochtend en gedurende de dag doe je ongeveer 14 CCO’s. Daarnaast zijn er wandel en een solo contemplaties (van 30 a 40 minuten), lezingen en enkele ademhalings- en bewegingsoefeningen, De maaltijden zijn licht, relatief frequent en vegetarisch. Er wordt voor je gezorgd zodat jij je volledig kunt focussen op je vraag. Alles wordt een contemplatie. De maaltijden zijn bijvoorbeeld  ‘eet-contemplatie’ en bedtijd is ‘slaap-contemplatie’. Als deelnemer wordt je geïnstrueerd om iedere minuut van de  dag ‘de vraag bij je te houden’. Slaap-contemplatie begint kort voor middernacht.

In zo’n intense omgeving, waarin je geen bekommernissen hebt, behalve jezelf direct te ervaren, ga je door een enorme hoeveelheid ‘dingen’. Het valt te verwachten dat zich mentale, emotionele of fysieke barrières opwerpen. Zie dit als onderdeel van het proces en blijf met je aandacht bij het direct ervaren van wie je bent, ongeacht wat in je opkomt of in de weg staat. Het doel van deze intensive is het hebben van een verlichting, wat wil zeggen, een directe en authentieke ervaring van Zijn.

Begeleiding

De staf bestaat uit twee personen: een facilitator en een monitor. De intensive wordt geleid en gefacilteerd door Kevin Magee, die in 1997 met contemplatie intensives startte. Hij heeft sindsdien aan vele intensives met verschillende facilitators deelgenomen, ook was hij als senior monitor bij intensives in de USA. Hij heeft diverse enkele intensieve, zeven maanden durende, contemplatie en bewustzijnsprogramma’s bij Peter Ralston in Texas afgerond.

De monitor is Rob van Ham. Hij heeft vele contemplatie intensives als (assistent) begeleid en deelgenomen aan contemplatie intensives met Peter Ralston en Kevin Magee.

Data en tijden

Donderdagavond 14 t/m zondag 17 april 2022

Aankomst/inchecken: Donderdag 14 april om 19:00 uur.

Vertrek/uitchecken: Zondag 17 april om 18.30 uur.

Tarieven en betaling

De kosten voor de gehele intensive, inclusief maaltijden en verblijf, bedragen:

bij inschrijving voor 15 februari 2022: €375 (Early Bird korting!!)

bij inschrijving vanaf 15 februari 2022: €425

Alle prijzen zijn inclusief BTW. De bedragen dienen pas overgemaakt te worden nadat je een bevestiging over de doorgang hebt ontvangen. We zullen hierover begin maart een besluit nemen. Vervolgens graag het verschuldigde bedrag overmaken naar IBAN NL85 TRIO 0198369425 (BIC code: TRIONL2U), t.n.v. Effortless Power Training & Coaching, o.v.v. Cheng Hsin CI 2019. Aanvullende informatie ontvang je na 15 februari voorafgaand aan de intensive.

Locatie

Tijdens de intensive verblijven we in groepsaccommodatie de Elegast, dat onderdeel is van woon- en werkgemeenschap De Refter in Ubbergen bij Nijmegen. Je verblijft in een slaapzaal met 18 chambrettes, die ieder een eigen bed, kast en wastafel hebben. Je moet je eigen slaapzak of lakenset meenemen. De maaltijden tijdens de intensive worden verzorgd door Karin en Paul van groepsaccommodatie de Elegast.

Groepsaccommodatie De Elegast, Rijksstraatweg 37-77, 6574 AC Ubbergen

Gratis, maar beperkt parkeren! Buslijn 80 vanaf NS station Nijmegen Centraal.