Wat is therapie of coaching met Tai Chi en Aikido?

Individuele coaching of therapie met de vechtkunsten Tai Chi en Aikido is een lichaam- en ervaringsgerichte werkvorm. Dit betekent dat we niet alleen met elkaar in gesprek zijn. We komen samen in beweging. We gaan bovendien de fysieke interactie met elkaar aan. Zo zetten we de vechtkunsten in als middel om je meer zicht te bieden op je patronen in gedrag en interactie. Om je te laten leren door te doen, voelen en ervaren. Zo kom je tot concrete veranderingen in gedrag en mindset. Tai Chi Aikido coaching is een uitstekende methode voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Deze coaching en therapie wordt gegeven door Rob van Ham in Nijmegen.

tai chi coaching

Waarbij wordt Tai Chi Aikido coaching ingezet?

Individuele coaching of therapie met Tai Chi en Aikido is effectief bij het leren:

 • beter in balans te blijven en om te gaan met stress en spanning
 • met minder inspanning doelen te bereiken
 • meer aanwezig te blijven in het hier en nu en ook in contact en betrokken bij wat je doet
 • versterken van weerbaarheid en emotieregulatie
 • beter om te gaan met beperkende overtuigingen, barrières en tegenslagen
 • met volle aandacht bij een proces te blijven

 • “under pressure” kalm, aanwezig, gefocust en in contact te blijven
 • minder reactief te zijn
 • meer open te staan voor anderen
 • beter feedback te geven en ontvangen
 • minder in het hoofd en meer in het lichaam te zijn
 • communicatievaardigheden, interactie- en leiderschapsrollen effectiever in te zetten
 • vanuit verbinding te communiceren

Hoe werkt therapie of coaching met Tai Chi Aikido?

Binnen de licht fysieke interactie van de vechtkunsten Tai Chi Chuan en Aikido worden patronen in gedrag en mindset, zoals weerstand, spanning, blokkades, reactiviteit, agressie en angst aan den lijve herkenbaar en bespreekbaar. Tijdens de coaching experimenteer je met veranderingen in houding, beweging, intentie, kracht en focus. Daarmee versterk je je  rust, balans, effectiviteit en aanwezigheid en kun je beter in contact te blijven en mee te bewegen met wat gebeurt. Zo leer je de effectiviteit van je communicatie, weerbaarheid, interactie en leiderschap verbeteren. Voor deze vorm van coaching heb je geen ervaring met vechtkunsten nodig. En natuurlijk staat veiligheid voorop.

Door wie?

Alle individuele coaching en therapie wordt gegeven door Rob van Ham. Hij is hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen en heeft tientallen jaren ervaring in bewustwording, bewegingsleer en vechtkunsten. Daarnaast werkt hij vijftien jaar als zelfstandig coach en trainer voor professionals in sport, performance en leiderschap. Hierin bundelt hij zijn expertise in Cheng Hsin met zijn ervaring als manager, consultant en onderzoeker binnen het hoger onderwijs en de commerciële dienstverlening.

Het faciliteren van anderen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei is mijn passie. Ik werk daarbij intuïtief, luisterend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in lezen van lichaamstaal en het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen.

Hoe verder?

Neem contact op voor een telefonische afspraak. Dan bespreken we je vraag en de best passende werkvorm(en). Vervolgens maken we onze eerste afspraak. Een gemiddeld traject bestaat uit vier tot acht sessies.

De tarieven voor een sessie van 1 uur:

Coaching particulieren: € 90 (incl. BTW)

Coaching via werkgever: € 135 (excl. BTW)

Leiderschapscoaching: € 165 (excl. BTW)

Deze vorm van coaching en therapie wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Rob van Ham biedt individuele coaching en therapie op meerdere locaties in het Rijk van Nijmegen. De locatie is mede afhankelijk van de gekozen werkvorm en wordt bij de intake bepaald. Incompany coaching is eveneens mogelijk.

Werkvormen voor coaching en therapie

Binnen de coaching- en therapiesessies zetten we verschillende werkvormen in. Het zijn lichaam- en ervaringsgerichte werkvormen. Hierbij ontstaan inzichten en veranderingen in gedrag en mindset vooral door te doen en ervaren. Binnen één traject worden vaak verschillende werkvormen ingezet.