In Cheng Hsin benaderen we bewustwording niet als een intellectuele of filosofische onderneming of vanuit opgelegde dogma’s. We zien bewustwording als een persoonlijk en ervaringsgericht onderzoek. Naar onszelf. Naar hoe we denken, voelen en waarnemen en welke invloed dit heeft op onze alledaagse ervaring. Naar onze ideeën, concepten, oordelen en diepste overtuigingen. Naar onze patronen en gewoontes, reacties en emoties. En welke rol deze spelen in onze relaties en communicaties met anderen.

The objective is not to believe or disbelieve something (not even our own beliefs); rather it is to directly and authentically experience for ourselves the truth.

Peter Ralston

“You live your life as if you know what it’s all about, and yet something at the core of your being remains threatened by the possibility that your sense of reality and sense of self are somehow fabrications. Its true, they ARE.”

Peter Ralston

Zelfonderzoek

Binnen het Cheng Hsin zelfonderzoek nodigen we je uit om je persoonlijke ervaringen grondig en eerlijk te onderzoeken. Daarbij gebruiken we geleide meditaties, contemplaties, diades, dialogen, lezingen en praktische oefeningen.

Wat kan dit zelfonderzoek je opleveren?

Een vermogen om je ervaringen diepgaand te onderzoeken, krachtige inzichten op te doen en je ervan bewust te worden wat het betekent om volledig mens te zijn en meer gegrond, authentiek en effectief te zijn.

Je leert nieuwe distincties te maken in je dagelijkse interacties met anderen. Je versterkt je vermogen om effectiever te communiceren, beter te luisteren en echt gehoord te worden.

Je werkt aan het blootleggen van diepliggende en onbewuste beperkingen. Je wordt je meer bewust van deze beperkingen, hoe je daarmee kunt omgaan en een nieuwe realiteit en handelswijze kunt creëren die je persoonlijke effectiviteit vergroot.

Je ontdekt de aard en waarde van persoonlijke integriteit en hoe dit je persoonlijke kracht en je gevoel van eigenwaarde kan versterken. Wat een positieve invloed heeft op je persoonlijk leven, je werk en je relaties met anderen.

Wanneer je jezelf beter leert kennen, groeit je vermogen om helder te krijgen wat je uit het leven wilt halen. Een heldere visie helpt je om een duidelijk pad naar succes uit te stippelen en dit pad met toenemende precisie, passie en effectiviteit daadwerkelijk te bewandelen.

Door het vermogen te ontwikkelen om situaties open tegemoet te treden en daarin kansen en mogelijkheden waar te nemen, vergroot je je effectiviteit in het realiseren van doelen.

We bieden:

Een cursus van vijf maanden waarin je meer integriteit, bewustzijn, authenticiteit en effectiviteit in je leven brengt. Bezoek vooraf een gratis preview!.


Een tweedaagse workshop waarin je leert jezelf authentiek en echt te ervaren en zo je relaties met anderen te versterken.


Een driedaagse zen-retraite gericht op directe bewustwording.


Voor teams en organisaties met zen mindfulness als metafoor voor persoonlijke effectiviteit, communicatie en leiderschap


Coaching die particulieren en professionals helpt bij het vinden van ontspanning, aandacht, gevoel en bewustzijn in body en mind.


Kijk op onze website onder bronnen voor een overzicht van boeken, dvd’s en artikelen door Peter Ralston’s over de martial arts en het bewustzijnswerk binnen Cheng Hsin.