Bedrijfsworkshops, teambuilding en managementtrainingen met aikido/tai chi als metafoor voor communicatie, weerbaarheid, stresshantering en leiderschap

Binnen de licht fysieke interactie van de vechtkunsten Tai Chi Chuan en Aikido worden gedragspatronen, weerstanden, blokkades, reactiviteit en dwang aan den lijve herkenbaar. Tijdens de workshop experimenteer je met veranderingen in houding, beweging, intentie, kracht, en focus, die je rust, balans, effectiviteit en aanwezigheid versterken en helpen beter in contact te blijven en mee te bewegen met anderen en wat gebeurt. Zo leer je aan den lijve de effectiviteit van je communicatie, weerbaarheid, interactie en leiderschap te versterken.


We bieden de volgende inhoudelijke thema’s voor een workshop met aikido/tai chi als metafoor:

Effectieve Interactie

Presence, Calmness and Attention

Effectiever Omgaan met Verandering

Verbindend Leiderschap

Conflicthantering en Weerbaarheid


Begeleiding

De workshops en trainingen voor bedrijven en organisaties worden gegeven door Rob van Ham. Hij werkt als zelfstandig coach en trainer voor professionals in sport, performance en leiderschap. Daarnaast heeft hij als hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen tientallen jaren ervaring in bewustwording, bewegingsleer en vechtkunsten.


“Een fijne workshop die vooral gaat over ervaren. Kun jij je laten leiden? Hoe stevig sta jij en wanneer raak jij (letterlijk) uit balans? Hoe oprecht is contact? Niet alles is onder woorden te brengen, maar dat staat het krijgen van inzicht alles behalve in de weg.” Liesbeth Tettero, Tettero Competent


Praktisch

Workshops worden in overleg en op maat samengesteld. Door een afwisseling van theorie, oefenvormen, reflectie en dialoog wordt de link met de werkpraktijk gewaarborgd. Ze kunnen zelfstandig worden ingezet maar ook als onderdeel van een training, verandertraject, event, vergadering of teamdag.

Deelname vereist geen bijzondere conditie of ervaring. Een workshop met vechtkunsten kan in dagelijkse kleding worden gevolgd. Veiligheid voor alle deelnemers staat voorop. In overleg is iedere gewenste locatie mogelijk.

Groepsgrootte: 4 – 50+ personen

Duur: 1 uur – 1 of meerdere dagdelen

Neem contact  op voor vragen, om een afspraak te maken of een offerte te ontvangen.