Bedrijfsworkshops, teambuilding en managementtrainingen met tai chi aikido als metafoor voor communicatie, weerbaarheid, stresshantering en leiderschap

workshop tai chi aikido

Binnen de licht fysieke interactie van de vechtkunsten Tai Chi Chuan en Aikido worden gedragspatronen, weerstanden, blokkades, reactiviteit en dwang aan den lijve herkenbaar. Tijdens de workshop experimenteer je met veranderingen in houding, beweging, intentie, kracht en focus. Zodat je je rust, balans, effectiviteit en aanwezigheid versterkt. Dit helpt om beter in contact te blijven en mee te bewegen met anderen en wat gebeurt. Zo leer je aan den lijve de effectiviteit van je communicatie, weerbaarheid, interactie en leiderschap te versterken.


Thema’s voor een workshop tai chi aikido:

  • Effectieve Interactie
  • Presence, Calmness and Attention
  • Effectiever Omgaan met Verandering
  • Verbindend Leiderschap
  • Conflicthantering en Weerbaarheid


Begeleiding

De workshops en trainingen voor bedrijven en organisaties worden gegeven door Rob van Ham. Hij werkt als zelfstandig coach en trainer voor professionals in sport, performance en leiderschap. Daarnaast heeft hij als hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen tientallen jaren ervaring in bewustwording, bewegingsleer en vechtkunsten.


“Een fijne workshop die vooral gaat over ervaren. Kun jij je laten leiden? Hoe stevig sta jij en wanneer raak jij (letterlijk) uit balans? Hoe oprecht is contact? Niet alles is onder woorden te brengen, maar dat staat het krijgen van inzicht alles behalve in de weg.” Liesbeth Tettero, Tettero Competent


Praktisch

We stellen onze workshops altijd in overleg en op maat samen. Door een afwisseling van theorie, oefenvormen, reflectie en dialoog wordt de link met de werkpraktijk gewaarborgd. Je kunt een workshop zelfstandig inzetten, maar ook als onderdeel van een training, verandertraject, event, vergadering of teamdag.

Deelname vereist geen bijzondere conditie of ervaring. Een workshop met vechtkunsten kan in dagelijkse kleding worden gevolgd. Veiligheid voor alle deelnemers staat voorop. In overleg is iedere gewenste locatie mogelijk.

Groepsgrootte: 4 – 50+ personen

Duur: 1 uur – 1 of meerdere dagdelen

Neem contact  op voor vragen, om een afspraak te maken of een offerte te ontvangen.