cheng hsin nijmegen | zen tai chi chuan martial arts school
NL | ENG
Welkom Lessen Workshops Cheng Hsin Media Over ons Sport en Bedrijf

Tai Chi Zwaard -  zwaardvorm en zwaardvechten


Als onderdeel van de Cheng Hsin krijgskunsten beoefenen we de kunst van het Tai Chi Zwaard, wat ook wel T’ai Chi Kim/Gim of Taiji Jian wordt geschreven. Het Chinese zwaard (kim, gim of jian) is een dubbelsnijdend rechtzwaard dat kan worden gebruikt om te snijden en steken.


Naast oefeningen in het hanteren van het zwaard leer je een één- en tweepersoons Tai Chi Zwaard vorm. Daarnaast werken we met vele oefeningen en spelvormen waarin de principes van effectieve interactie met zowel het zwaard als met een tegenstander aan bod komen.


Tijdens de lessen en workshops worden veilige houten en kunststof zwaarden gebruikt. Heb je interesse in het leren beoefenen en hanteren van het Tai Chi Zwaard? We bieden specifieke Tai Chi zwaard workshops.Cheng Hsin Peter Ralston Zen Body Being Zen Contemplatie Tai Chi Chuan Tai Chi Zwaard Effortless Power Effectieve Interactie Art of Effortless Power Cheng Hsin Boksen Boogschieten Cheng Hsin jongeren tai chi zwaard taiji jian tai chi gim kim tai chi zwaard taiji jian tai chi gim kim les workshop retraite training cursus coaching

Het Tai Chi Zwaard is een uitstekende leermeester. Echter niet wanneer jij probeert het zwaard jouw wil op te leggen en je het met kracht en dwang hanteert.. Je kunt van het zwaard leren door ernaar te luisteren, het te voelen, te volgen en er als één geheel mee te bewegen.

Follow Cheng Hsin Nijmegen