NL | ENG
Welkom Lessen Workshops Cheng Hsin Media Over ons Sport en Bedrijf
cheng hsin nijmegen workshop tai chi chuan tui shou pushing hands art of effortless power san shou tai chi zwaard butoh dans noguchi taisio aikido boksen comtemplatie
Follow Cheng Hsin Nijmegen

Cheng Hsin Tai chi week


17 - 23 augustus 2014

in Le Pelerin (Frankrijk)


met Rob van Ham

Deze week biedt een interessant programma voor zowel beginnende als gevorderde beoefenaren van Tai Chi Chuan en interne vechtkunsten, in feite voor iedereen die zowel bewuster als effectiever wil worden in beweging, houding en interactie. Want de principes en vaardigheden die je in deze week gaat onderzoeken en ervaren, zijn toepasbaar binnen een scala aan activiteiten van dansen en acteren tot leidinggeven en sporten.Ons 5 daagse programma


Body Being & Tai Chi Chuan

In de ochtend sessies (9.00 -12.00) ligt de focus op het onderzoeken en ervaren van principes als ontspannen en kalm zijn, zinken en aarden, bewegen vanuit je centrum en geheel aanwezig zijn. Je leert een beter gevoel te ontwikkelen voor zowel je zelf, je lichaam als voor de ruimte om je heen en voor anderen. We werken met de relatie tussen lichaamsstructuur, zwaartekracht, beweging en balans. Tijdens deze week leer je bovendien de cheng hsin tai chi set, die bestaat uit 24 bewegingsvormen.


Tui Shou (push hands) & Play

Tijdens de sessies in de late middaguren (16-19) bekijken we de principes van effortless power en effectieve interactie in oefeningen, technieken en spelvormen waarbij we het naast gebruik van intrinsieke kracht, ook vaardigheden als luisteren, contact maken, meebewegen, volgen en overnemen zullen onderzoeken. Alle interactie blijft licht, zacht en ontspannen Voor diegenen die belangstelling hebben vind ik het ook leuk om met  wat boks en zwaardspel te doen.


Naast de trainingen heb je alle tijd voor jezelf; om van de prachtige plek, de natuurrijke omgeving, en van je vakantie te genieten. Voor wie interesse heeft, zijn in de middaguren aanvullende prive-lessen of mini-groepslessen mogelijk.


Le Pèlerin


Tai Chi cursuscentrum Le Pèlerin ligt in het noorden van Frankrijk, vlakbij Langres. Het centrum is per auto goed bereikbaar vanuit Nederland, Frankrijk, Belgie, Duitsland en London. Het Tai Chi cursuscentrum is gebouwd in een voormalige boerderij aan de rand van het gehucht Chalmessin omgeven door stille, natuur, ossen, weilanden, beekjes en heuvels.


Voor je verblijf kun je kiezen uit één 2-persoons appartement, één eenpersoonskamer, een slaapzaal of een boomgaard om in te kamperen. De maaltijden zijn inbegrepen en worden zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch bereid. Kijk voor meer informatie over deze prachtige accommodatie, de route erheen en de omgeving op www.pelerin.nl


Adres:

Tai Chi Le Pelerin

Rue de la cote Vautrot 9

52160 Chalmessin, Val des Tilles

(52 Champagne Ardennes, la Haute Marne) FranceRob van Ham


Rob van Ham begon zijn studie van Cheng Hsin in 1991 met een achtergrond in tai chi chuan, judo en (kick)boksen. Hij volgde in de afgelopen decennia vele workshops, trainingen en retraites bij Peter Ralston. Als één van zijn meest gevorderde leerlingen werd hij in 2009 gecertificeerd tot Cheng Hsin docent. Hij is hoofdtrainer van Cheng Hsin Nijmegen en geeft workshops, demonstratie en trainingen in Nederland en door Europa. Daarnaast begeleidt hij professionals uit de wereld van sport en kunst tot bedrijfsleven en hulpverleing naar meer bewustzijn en effectiviteit in houding, beweging, handeling, interactie en communicatie. Hij spreekt Nederlands, Frans, Engels en Duits.


 

Kosten, inschrijving en informatie


De kosten voor de workshop met Rob van Ham zijn: € 240


De kosten voor accommodatie Le Pelerin inclusief alle maaltijden zijn, afhankelijk van de verblijfsvorm:

- 2 pers appartement       € 400 p.p.

- gite 1 persoonskamer    € 350 p.p.

- slaapzaal                      € 325 p.p.

- kamperen                     € 275 p.p.


De week gaat door bij minimaal 5, tot maximaal 16 deelnemers.


De planning ziet er zo uit:aankomst voor alle deelnemers op zondag 17 augustus, workshop van maandag 18 t/m vrijdag 22 augustus en vertrek op zaterdag 23 augustus.


Heb je interesse in deze Cheng Hsin Tai Chi week?


Neem dan contact op voor vragen of inschrijving.

...een Tai Chi

vakantie in Frankrijk

Vakantie, rust, ontspanning, natuur en tai chi