Contact ENG

“Be still as a mountain, move like a great river”

Tai Chi Chuan


Tai Chi Chuan of Taijiquan is een oude Chinese vechtkunst en bewegingsleer die gebaseerd is op Daoistische principes als “het zachte overwint het harde” en “handelen, zonder te doen” (Wu Wei).


Bewust, gezond en effectief bewegen

De langzame, aandachtsvolle bewegingen van de Tai Chi vormen helpen bij het versterken van je lichaamsbewustzijn.Tai Chi is een vorm van meditatie of mindfulness in beweging met een positieve werking op je fysieke en mentale gezondheid en vitaliteit. In de Tai Chi vormen oefenen en ontwikkelen we de principes van Zen Body Being: ontspannen, aarden, als één geheel en vanuit je centrum te bewegen.


Tai Chi Chuan vormen

De Tai Chi vormen waarmee we in onze lessen en workshops werken, zijn:


Pushing Hands

Pushing Hands is een regulier onderdeel van onze lessen en workshops in Tai Chi Chuan. Binnen licht fysieke partneroefeningen leer je principes van Effortless Power en skills van Effectieve Interactie ontwikkelen. Deze fysieke interactie is gericht op ontspannen, voelen, accepteren, meebewegen, volgen en overnemen van de kracht en intentie van de ander.


Voor wie?

Onze lessen en workshops in Tai Chi Chuan zijn geschikt voor volwassenen van alle leeftijden, Voor iedereen die moeitelozer en effectiever wil leren bewegen en handelen. Maar ook voor ervaren Tai Chi beoefenaren die zich werkelijk willen verdiepen in Tai Chi Chuan als vecht- en bewegingskunst.


Doe mee!

Je bent van harte welkom in onze wekelijkse groepslessen Tai Chi Chuan:


Kom gerust kennismaken in een gratis proefles!

tai chi  taijiquan taiji tai chi chuan Workshop Privé les Groepsles Tai Chi Chuan Online les Aanmelden tai chi nijmegen pushing hands tai chi

Bekijk ook ons aanbod in coaching, trainingen en workshops voor bedrijven, teams, organisaties, sporters, performers en particulieren:

Effortless Power training & coaching

Effortless Power

training & coaching


Flow in sports, performance, communication, leadership and life