cheng hsin nijmegen | zen tai chi chuan martial arts school
NL | ENG
Welkom Lessen Workshops Cheng Hsin Media Over ons Sport en Bedrijf
Rob van Ham

Rob van Ham (1964) is hoofdtrainer van Cheng Hsin Nijmegen. Hij heeft 25 jaar ervaring in Cheng Hsin en is een internationaal gecertificeerd docent. Daarnaast begeleidt hij professionals uit de wereld van sport, management, gezondheid, zorg, kunst en cultuur naar meer bewuste en effectieve manieren van bewegen, handelen, communiceren en samenwerken.

Hij integreert hierbij zijn ervaring in Cheng Hsin met ruim twintig jaar ervaring als onderzoeker, adviseur, trainer en manager in commerciële adviesbureaus en het hoger onderwijs. Communicatie en samenwerking; sport, beweging en gezondheid; persoonlijke ontwikkeling en bewustwording vormen een rode draad in zijn leven en loopbaan.

Ervaring

Rob van Ham begon met Cheng Hsin in 1991 en werd hoofdtrainer van Cheng Hsin Nijmegen in 2002. Hij volgde tientallen workshops, seminars, e-courses en retraites onder Peter Ralston de grondlegger van Cheng Hsin in zowel de Verenigde Staten als Europa. In 2009 ontving hij een internationaal certificaat als Cheng Hsin instructeur.

Hij heeft meer dan tien jaar ervaring in het geven van workshops, demonstraties en clinics voor nationale en internationale martial arts en tai chi chuan evenementen. Hij verzorgde workshops en bijscholingen voor Cheng Hsin en Tai Chi Chuan scholen en leraren in Nederland en Europa (Duitsland, België, Tsjechië en Frankrijk. Hij geeft cursussen in Tai Chi Chuan, Boksen en Effortless Power voor diverse onderwijs-, zorg- en gezondheidsinstellingen met zowel jongeren en studenten als mensen met beperkingen en ouderen als doelgroep.

Voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) heeft hij een sportmodule Body Mind Beweging (o.m. tai chi, yoga, mindfulness, qigong) samengesteld en gedoceerd aan studenten Sport en Bewegingseducatie (SBE) en studenten Leraar Lichamelijk Opvoeding (ALO).

Na zijn studie planologie aan Radboud Universiteit werkte Rob van Ham als onderzoeker, consultant, coach en manager voor diverse commerciële adviesbureaus en onderwijsinstellingen.

In 2010 begon hij Effortless Power training en coaching waarin hij als trainer en coach professionals en organisaties uit sport en bedrijf begeleidt naar meer bewustwording en effectiviteit in houding, beweging, handeling, communicatie en samenwerking.
 
Over ons Rob van Ham Trainers Locaties Links Contact rob van ham cheng hsin tai chi art of effortless power
Follow Cheng Hsin Nijmegen