On your way to consciousness, skill and mastery

Cheng Hsin is een studie gericht op bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Daarbij werken we met disciplines variërend van contemplatie en zelfonderzoek tot boksen, boogschieten en tai chi chuan. Het is een studie die bovendien wortels heeft in zowel oosterse als westerse bewustzijnsstromingen, vechtsporten en krijgskunsten. De grondlegger van Cheng Hsin is Peter Ralston (USA). Of kijk voor meer informatie op: www.ChengHsin.com.

Hieronder krijg je een overzicht van de disciplines waarmee we werken en waarin je (privé)lessen, workshops, cursussen, retraites, coaching en training kunt volgen.


cheng hsin

Zen Consciousness

In het bewustzijnswerk van Cheng Hsin leer je jezelf, je ervaringen en je leven door contemplatie en zelfonderzoek zowel beter kennen als transformeren. Daarbij werken we met geleide meditaties, contemplaties, diades, dialogen, lezingen en praktische oefeningen. We benaderen bewustwording niet als een intellectuele of filosofische onderneming of vanuit opgelegde dogma’s. Bewustwording is een persoonlijk en ervaringsgericht onderzoek. Naar onszelf; naar hoe we denken, voelen en waarnemen en welke invloed dit heeft op onze alledaagse ervaring.

Internal Martial Arts

Binnen onze vecht- en krijgskunsten zoeken we moeiteloze effectiviteit en meesterlijke vaardigheid in beweging, actie en interactie. We gebruiken de vechtkunsten voor onze persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Door de fysieke interactie krijg je directe feedback op je gedrag, mindset, emoties, reacties en impulsen. Wanneer je leert kalm, ontspannen, aanwezig en in contact te blijven ontwikkel je effectieve vaardigheden. Deze vaardigheden kun je binnen iedere interactie en relatie in je leven toepassen.

cheng hsin

Cheng Hsin Skills & Principles

cheng hsin

De Chinese karakters Cheng en Hsin staan kort gezegd voor “True Nature of Being” Kalligrafie door Rob van Herpt