met Rob van Ham in Nijmegen (Malden)

Zondagen (11-13 uur):
4, 11, 18 & 25 oktober
1, 8, 15, 22 & 29* november
6, 13* & 20 december 2020
3, 10*, 24 & 31 januari
14, 21 & 28 februari
14, 21 & 28 maart
4, 18 & 25 april 2021

* op deze zondagen zijn er twee boogschietgroepen (10-11.45u en 12-12.45u)

Woensdagen (19-21 uur)
deze avondlessen starten weer in mei 2021

De boogschietlessen en -workshops worden gegeven met inachtneming van de volgende corona maatregelen:

  • Voor, tijdens en na het boogschieten houdt iedereen minimaal anderhalve meter (twee armlengtes) afstand tot elkaar. Raak elkaar zeker niet aan!
  • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid blijf je thuis. Dat geldt ook als andere leden van je huishouden ziekteverschijnselen hebben.
  • Was voor en na de lessen je handen thuis met water en zeep.
  • Hoest en nies altijd in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Het maximum aantal deelnemers is 8 personen.
  • Voor en na het boogschieten wordt geen koffie en thee geschonken. Neem gerust een eigen drinkfles mee voor tijdens het boogschieten!

Traditioneel en intuïtief boogschieten

Wil je leren boogschieten zonder moderne hulpmiddelen als stabilisatoren, vizieren en katrollen. Met onze barebow recurve handbogen en traditionele bogen als longbow, ruiterboog en flatbow moet het opspannen, richten en lossen van een schot geheel op basis van je eigen waarneming, kracht en gevoel gebeuren! Meer over boogschieten.

Je kunt komen meedoen bij onze workshops en cursussen boogschieten gedurende het hele jaar op zondagochtend en van april tot september ook op woensdagavond.

Deelname cursus of workshop

Je hebt geen ervaring in het boogschieten nodig om deel te nemen. De workshop/les heeft maximaal 12 deelnemers. De minimum leeftijd is ca. 14 jaar.

Bij eenmalige deelname (workshop) leer je direct de beginselen van het boogschieten. Vind je het leuk en wil je het boogschieten echt onder de knie krijgen. Dan is een cursus van vijf of tien lessen een volgende mogelijkheid. De workshop geldt dan als eerste cursusles. De kosten zijn lager wanneer je je eigen boogschietmateriaal gebruikt. Ben je nieuw in het boogschieten dan is het verstandig eerst een cursus te volgen voor je zelf materiaal aanschaft.

Omdat we buiten in het open veld schieten kan de les/workshop worden afgelast bij slechte weersverwachtingen (bv. hevige wind of regen). Je kunt dan op een latere datum alsnog meedoen.


Begeleiding

Het boogschieten wordt begeleid door Rob van Ham. “Voor mij sluit het schieten met pijl en boog naadloos aan bij mijn beoefening van vechtkunsten, bewegingsleer en bewustwording. Het meditatieve karakter van het boogschieten spreekt mij aan en ik ben vanaf het eerste moment gefascineerd door de kracht, snelheid en eerlijkheid van dit elegante wapen”.

Programma

Zondagochtend: 11 – 13 uur:  workshop/cursus
Woensdagavond: 19 – 21 uur: workshop/cursus

Tarieven en betaling

De kosten voor het boogschieten inclusief het gebruik van ons materiaal (bogen, pijlen, armbeschermers e.d.) bedragen:
€25 voor één workshop c.q. les
€100 voor een 5-lessen kaart (half jaar geldig)
€175 voor een 10-lessen kaart (jaar geldig)

Gebruik je je eigen boogschietmateriaal dan zijn de kosten:
€15 voor één workshop c.q. les
€60 voor een vijf lessen kaart (half jaar geldig)
€100 voor een tien lessen kaart (jaar geldig)

Mensen met een minimum inkomen kunnen een jaarlijkse bijdrage van €150 krijgen via de Meedoenregeling van gemeente Nijmegen. Wij bieden een extra korting van €25, zodat je gratis een 10-lessen kaart voor het boogschieten kunt aanschaffen.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.  Maak het verschuldigde bedrag voor aanvang van de betreffende workshop of cursus over op rek.nr. IBAN NL85 TRIO 0198369425, t.n.v. Effortless Power Training & Coaching, o.v.v. Cheng Hsin boogschieten.

Locatie

Locatie: Boogschieten, Veldweg, 6581 EZ te Malden

Gratis, maar beperkt parkeren! Ongeveer 5 km fietsen van
Nijmegen-centrum. Buslijn 1 of 83 vanaf NS station Nijmegen Centraal.
Meer info: www.paardenwijs.nl