Traditioneel en intuïtief boogschieten in Nijmegen

Wil je leren boogschieten zonder moderne hulpmiddelen als stabilisatoren, vizieren en katrollen? Dan is een workshop of cursus traditioneel boogschieten echt iets voor jou. We gebruiken barebow recurve handbogen en traditionele bogen als longbow, ruiterboog, jachtboog en flatbow. Daarmee moet het opspannen, richten en lossen van een schot geheel op basis van je eigen waarneming, kracht en gevoel gebeuren! We bieden cursussen en workshops boogschieten gedurende het hele jaar op zondagochtend en van mei t/m augustus ook op woensdagavond.

workshops cursussen boogschieten

Zondagen (11-13 uur*):
4, 18 & 25 september 2022
2, 9, 16 & 23 oktober
13, 20 & 27 november
4, 11 & 18 december
8, 15, 22 & 29 januari 2023
5, 12 & 19 februari
5, 12, 19 & 26 maart
2, 16, 23 & 30 april

* bij (te)veel aanmeldingen schieten we in twee groepen: 10.00-11.45u en 12.15-14.00u

Woensdagen (19-21 uur):
Deze avondlessen op woensdag worden alleen in de maanden mei t/m augustus gegeven.

Alle workshops en cursussen worden gegeven met inachtneming van mogelijk geldende coronamaatregelen.

Begeleiding

Het boogschieten wordt begeleid door Rob van Ham. “Voor mij sluit het schieten met pijl en boog naadloos aan bij mijn beoefening van vechtkunsten, bewegingsleer en bewustwording. Het meditatieve karakter van het boogschieten spreekt mij aan en ik ben vanaf het eerste moment gefascineerd door de kracht, snelheid en eerlijkheid van dit elegante wapen”.

traditioneel boogschieten nijmegen

Workshop of cursus boogschieten

Je hebt geen ervaring in het boogschieten nodig om deel te nemen. Iedere workshop/les heeft maximaal 12 deelnemers. De minimum leeftijd is ca. 14 jaar.

Bij eenmalige deelname (workshop) leer je direct de beginselen van het boogschieten. Vind je het leuk en wil je het boogschieten echt onder de knie krijgen. Dan is een cursus van vijf of tien lessen een volgende mogelijkheid. De workshop geldt dan als eerste cursusles. De kosten zijn lager wanneer je je eigen boogschietmateriaal gebruikt. Ben je nieuw in het boogschieten? Dan is het verstandig eerst een cursus te volgen voor je zelf materiaal aanschaft.

Omdat we buiten in het open veld schieten kan de les/workshop worden afgelast bij slechte weersverwachtingen (bv. hevige wind of regen). Je kunt dan op een latere datum alsnog meedoen.


Tarieven en betaling

De kosten voor het boogschieten inclusief het gebruik van ons materiaal (bogen, pijlen, armbeschermers e.d.) bedragen:
€25 voor één workshop c.q. les
€100 voor een 5-lessen kaart (half jaar geldig)
€175 voor een 10-lessen kaart (jaar geldig)

Gebruik je je eigen boogschietmateriaal dan zijn de kosten:
€15 voor één workshop c.q. les
€60 voor een 5-lessen kaart (half jaar geldig)
€100 voor een 10-lessen kaart (jaar geldig)

Mensen met een minimum inkomen kunnen een jaarlijkse bijdrage van €150 krijgen via de Meedoenregeling van gemeente Nijmegen. Wij bieden een extra korting van €25, zodat je gratis een 10-lessen kaart voor het boogschieten kunt aanschaffen.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.  Maak het verschuldigde bedrag voor aanvang van de betreffende workshop of cursus over op rek.nr. IBAN NL85 TRIO 0198369425, t.n.v. Effortless Power Training & Coaching, o.v.v. Cheng Hsin boogschieten.

Locatie

Locatie: Boogschieten, Veldweg, 6581 EZ te Malden

Gratis, maar beperkt parkeren! Ongeveer 5 km fietsen van
Nijmegen-centrum. Buslijn 1 of 83 vanaf NS station Nijmegen Centraal.
Meer info: www.paardenwijs.nl