NL | ENG
Welkom Lessen Workshops Cheng Hsin Media Over ons Sport en Bedrijf
cheng hsin nijmegen workshop tai chi chuan tui shou pushing hands art of effortless power san shou tai chi zwaard butoh dans noguchi taisio aikido boksen comtemplatie
Follow Cheng Hsin Nijmegen

Data

De workshops/cursussen lopen het hele jaar door. Twee tot drie keer per maand. Nieuwe data volgen.Deelname cursus of workshop

Je hebt geen ervaring in het boogschieten nodig om deel te nemen. De workshop/les heeft maximaal 10 deelnemers. De minimum leeftijd is ca. 14 jaar.


Bij eenmalige deelname (workshop) leer je direct de beginselen van het boogschieten. Vind je het leuk en wil je het boogschieten echt onder de knie krijgen. Dan is een cursus van vijf of tien lessen een volgende mogelijkheid. De workshop geldt dan als eerste cursusles.


De kosten zijn lager wanneer je je eigen boogschietmateriaal gebruikt. Ben je nieuw  in het boogschieten dan is het verstandig eerst een cursus te volgen voor je zelf materiaal aanschaft. Omdat we buiten in het open veld schieten kan de les/workshop worden afgelast bij slechte weersverwachtingen (bv. hevige wind of regen).


Locatie

De workshop/cursus wordt gegeven op een eigen buitenlocatie vlakbij Nijmegen (Malden). De fietsafstand naar Nijmegen-centrum is ongeveer 6 km. Of neem buslijn 1 of 83 vanaf NS station Nijmegen Centraal. Voor auto’s is beperkt parkeren ter plekke mogelijk. Je ontvangt een routebeschrijving na aanmelding.


Programma

10.45 - 11.00 uur: ontvangst en welkom met koffie/thee

11.00 - 12.45 uur:  workshop/les/cursus


Kosten

De kosten voor het boogschieten inclusief het gebruik van ons materiaal (bogen, pijlen, armbeschermers e.d.) bedragen:


Gebruik je je eigen boogschietmateriaal dan zijn de kosten:

Prijzen zijn inclusief 6% BTW.


Aanmelden en contact  

Heb je interesse?  Neem dan contact op voor vragen of aanmelding.


Workshop en cursus Boogschieten

Traditioneel en intuïtief boogschieten als praktische zen-oefening in aandacht en focus met Rob van Ham in Nijmegen
(Foto’s: Marieke Vlijm)


Wil je leren boogschieten zonder moderne hulpmiddelen als stabilisatoren, vizieren en katrollen. Met onze barebow recurve handbogen en traditionele bogen als longbow, ruiterboog en flatbow moet het opspannen, richten en lossen van een schot geheel op basis van je eigen waarneming, kracht en gevoel gebeuren!


Deze traditionele en intuïtieve wijze van boogschieten is een leuke uitdaging en uitstekende oefening:


Om in Zen woorden te spreken: bij het boogschieten wil je “één worden met boog, pijl en doel” en “volledig in het hier en nu zijn”.


Begeleiding

Het boogschieten wordt begeleid door Rob van Ham. “Voor mij sluit het schieten met pijl en boog naadloos aan bij mijn beoefening van vechtkunsten, bewegingsleer en bewustwording. Het meditatieve karakter van het boogschieten spreekt mij aan en ik ben vanaf het eerste moment gefascineerd door de kracht, snelheid en eerlijkheid van dit elegante wapen”.