Contact ENG

Boogschieten


In principe is boogschieten niet erg ingewikkeld of fysiek inspannend. Wel vraagt het om aandacht, focus en precisie in het hele proces van het opleggen van de pijl en het spannen van de boog, tot en met het richten, loslaten en volgen van de pijl naar het doel.


Traditioneel - instinctief boogschieten

De pijl en boog is één van onze oudste jacht- en strijdwapens. Wij gebruiken bij het boogschieten handbogen zonder moderne hulpmiddelen (stabilisatoren, vizieren en katrollen). We schieten met barebow recurve handbogen, jachtbogen en traditionele bogen, zoals de longbow, ruiterboog en flatbow. Bogen waarbij het opspannen, richten en lossen van een schot volledig op basis van eigen waarneming, kracht en gevoel moet gebeuren. We schieten op afstanden van 10 tot 40 meter en op doelwitten van stro en kunststof..


Zen-oefening in aandacht en focus

Deze traditionele en intuïtieve wijze van boogschieten is een leuke uitdaging en uitstekende oefening:

Om in Zen woorden te spreken: bij het boogschieten wil je “één worden met boog, pijl en doel” en “volledig in het hier en nu zijn”.


Begeleiding

Het boogschieten wordt begeleid door Rob van Ham. “Voor mij sluit het schieten met pijl en boog naadloos aan bij mijn beoefening van vechtkunsten, bewegingsleer en bewustwording. Het meditatieve karakter van het boogschieten spreekt mij aan en ik ben vanaf het eerste moment gefascineerd door de kracht, snelheid en eerlijkheid van dit elegante wapen”.


Voor wie?

Een van de leuke aspecten aan het boogschieten is dat het voor bijna iedereen direct goed te doen is. Wil je echter een goede schutter worden dan vraagt dat veel oefening, aandacht, precisie en focus. Voor de ervaren boogschutters bieden we workshops in het zelf vervaardigen van set premium houten pijlen. De minimum leeftijd voor deelname aan de lessen en workshops boogschieten is 14 jaar.


Doe mee!

Je bent van harte welkom in onze workshops en cursussen Boogschieten op zondagochtend (11- 13). Locatie: Veldweg, Malden vlakbij Nijmegen

boogschieten nijmegen zen traditioneel Workshop Privé les Cursus Boogschieten Pijlen Maken Workshop Aanmelden workshop cursus zen boogschieten intuitief traditioneel

`If you want to be an average archer, just practice. If you want to become a good archer, practice until the bow becomes an extension of you. If you want to become better than good practice until the arrow becomes an extension of yourself. Practice smart. Always practice smart. No excuses. Honest with yourself. Anything else is wheel spinning.`


Byron Ferguson

Author of Become the Arrow

Bekijk ook ons aanbod in coaching, trainingen en workshops voor bedrijven, teams, organisaties, sporters, performers en particulieren:

Effortless Power training & coaching

Effortless Power

training & coaching


Flow in sports, performance, communication, leadership and life