cheng hsin nijmegen | zen tai chi chuan martial arts school
NL | ENG
Welkom Lessen Workshops Cheng Hsin Media Over ons Sport en Bedrijf

Boogschieten


De pijl en boog is één van onze vroegste en  jacht- en strijdwapens. Boogschieten is in principe niet erg ingewikkeld of fysiek inspannend. Wel vraagt het om aandacht, focus en precisie  in het hele proces van het opleggen van de pijl en het spannen van de boog, tot en met het richten, loslaten en volgen van de pijl naar het doelwit.


Traditioneel - intuïtief - instinctief boogschieten

Voor deze wijze van boogschieten gebruiken we handbogen zonder moderne hulpmiddelen als stabilisatoren, vizieren en katrollen. We schieten met barebow recurve handbogen en traditionele bogen, zoals de longbow, ruiterboog en flatbow. Bogen waarbij het opspannen, richten en lossen van een schot volledig op basis van eigen waarneming, kracht en gevoel moet gebeuren. We schieten op afstanden van 10 tot 40 meter en op doelwitten van stro.


De weg van de boog - Zen mindfulness

Tijdens het boogschieten willen we, om in Zen woorden te spreken: “één worden met boog, pijl en doel” en “in het hier en nu zijn”. De traditionele of intuïtieve wijze van boogschieten is een leuke uitdaging en bovendien een uitstekende oefening:


Workshop, cursus of privé les in het boogschieten

Twee keer per maand bieden we op zondagochtend workshops en cursussen boogschieten voor kleine groepen tot maximaal 8 personen. Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. De minimum leeftijd is ca. 15 jaar. Voor wie individuele begeleiding zoekt bieden we ook privé lessen in het boogschieten.Cheng Hsin Peter Ralston Zen Body Being Zen Contemplatie Tai Chi Chuan Tai Chi Zwaard Effortless Power Effectieve Interactie Art of Effortless Power Cheng Hsin Boksen Boogschieten Cheng Hsin jongeren
Follow Cheng Hsin Nijmegen