cheng hsin nijmegen | zen tai chi chuan martial arts school
NL | ENG
Welkom Lessen Workshops Cheng Hsin Media Over ons Sport en Bedrijf

Cheng Hsin Boksen - the Art of Effortless Striking


Het Cheng Hsin boksen is een leuke, actieve en dynamische vechtkunst. We trainen heel gericht op het leren kalm, ontspannen, effectief en aanwezig te blijven onder de fysieke en mentale druk die tijdens het (kick)boksen ontstaat.


Boksen als mindgame

Binnen de kunst van het Cheng Hsin boksen vormt Effectieve Interactie door het kalm aanwezig blijven en het leren aanvoelen, sturen en ontwijken van de stoten van je tegenstander een belangrijk onderdeel. Je krijgt heel duidelijk feedback over je mate van vaardigheid, effectiviteit en aanwezigheid in het moment onder stress. Leuk en uitdagend binnen het boksen en kickboksen is de dynamiek en directheid waarmee je letterlijk met jezelf en anderen aan de slag gaat.


Boksen en kickboksen - Effortless Striking

In  het Cheng Hsin boksen en kickboksen leer je te bewegen, stoten, trappen en ontwijken vanuit een correcte, ontspannen en effectieve lichaamshouding en -beweging. Zen Body Being en Effortless Power vormen daarbij de basis. De volledig ontspannen stoten en trappen hebben een verrassend diepe, massieve en doordringende impact.   


Boksen en veiligheid

Onze eigen veiligheid en die van onze trainingspartners staat voorop. Wij houden de trainingen en sparring speels, licht en respectvol. Bovendien wordt altijd rekening gehouden met het niveau van de trainingspartners. Het dragen van minimaal 14 oz. bokshandschoenen en een mondbeschermer is verplicht.


Ben je nieuwsgierig naar en heb je interesse in het Cheng Hsin Boksen? We bieden lessen en workshops.voor jongeren en volwassenen in het boksen en kickboksen.


Daarnaast bieden we we gerichte cursussen, workshops, trainingen en clinics voor bedrijven, organisaties en instellingen, waarin het boksen wordt ingezet als een instrument om managers, bestuurders, teams, trainers en coaches te brengen tot zelfreflectie, inzicht, persoonlijke en leiderschaps ontwikkeling.


cheng hsin boksen interne mma kickboksen nijmegen cheng hsin boksen kickboksen interne mma
Cheng Hsin Peter Ralston Zen Body Being Zen Contemplatie Tai Chi Chuan Tai Chi Zwaard Effortless Power Effectieve Interactie Art of Effortless Power Cheng Hsin Boksen Boogschieten Cheng Hsin jongeren

Een demo in het Cheng Hsin Boksen

Boksen bij Cheng Hsin Nijmegen

“Boxing is 90% mind”


Peter Ralston

Follow Cheng Hsin Nijmegen