NL | ENG
Welkom Lessen Workshops Cheng Hsin Media Over ons Sport en Bedrijf
cheng hsin nijmegen workshop tai chi chuan tui shou pushing hands art of effortless power san shou tai chi zwaard butoh dans noguchi taisio aikido boksen comtemplatie
Follow Cheng Hsin Nijmegen
Gastdocenten

Peter Ralston (Cheng Hsin) de grondlegger van Cheng Hsin is als beoefenaar, leraar en auteur een van de belangrijkste vernieuwers binnen de wereld van de interne martial arts en die van bewustwording en zen. In 1978 maakte hij naam door als eerste niet-aziaat het Full Contact Martial Arts World Tournament in Taiwan te winnen. Sinds 1990 komt hij jaarlijks naar Nederland voor het Holland Cheng Hsin Camp met diverse workshops. Lees meer over Peter Ralston.Kevin Magee (Cheng Hsin) begon zijn training in de vechtkunsten in 1988 in
Belfast met Karate en Judo, voor hij in 1990 op Aikido overstapte. Hij vertrok in 1994  naar Japan om daar Aikido te studeren onder Morihiro Saito sensei (9de Dan). Zes jaar trainde Kevin intensief onder Saito sensei en hij verliet Japan in het bezit van een vierde Dan. Nadat hij het boek “Cheng Hsin; the Principles of Effortless Power” had gelezen volgde Kevin in 1997 een workshop met de schrijver,  Peter Ralston. De vaardigheid en lessen van Meester Ralston transformeerden zijn beleving van de martial arts volledig. Enkele jaren later besloot Kevin om zich volledig op Cheng Hsin te richten. Kevin heeft vele workshops, trainingen en retraites bij Peter Ralston gevolgd, waaronder vier Apprentice programma’s van ieder zeven maanden waaronder een Consciousness programma. Kevin woont in het Verenigd Koninkrijk van waaruit hij Cheng Hsin lessen en workshops geeft in Europa. Kevin is een terugkerende gasttrainer voor diverse Cheng Hsin workshops bij Cheng Hsin Nijmegen. Zo leidt hij onder meer de drie-daagse Contemplation & Enlghtenment Intensives.   


Imre Thormann (Butoh & Noguchi Taiso) is geboren in 1966 in Bern. Na een onsuccesvolle punkband-carrière studeerde hij Aikido, Kung fu, Tai Chi Chuan en Taekwondo  Nadat hij in 1990 zijn opleiding in de F.M. Alexander techniek had afgerond, verhuisde hij naar Tokyo om intensief lessen te volgen bij Kazuo Ohno, de mede-grondlegger van Butoh, en bij Michizou Noguchi. Sinds 1993 speelde hij vele solo Butoh solovoorstellingen en trad hij op bij Butoh festivals in Europa en Japan. In 2002 opende hij zijn eigen Butoh School in Tokyo met de naam “Bodygarage”. Na 13 jaar Tokyo leeft, danst en onderwijst Imre sinds enkele jaren vanuit Berlijn.
In 2009 gaf Imre Thormann zijn eerste Butoh en Noguchi Taiso workshops in Nijmegen. Hij is sindsdien en regelmatig terugkerend gasttrainer. Zijn benadering, ervaring en manier van werken is aansprekend en inspirerend voor mensen uit de wereld van bv. tai chi, aikido, dans, performance, acteren, yoga, lichaamswerk en therapie.  
kevin magee imre thormann peter ralston